hnv murr

Chraňte osoby i stroje aneb bezpečnostní technika Murrelektronik

V oblasti automatizace se klade velký důraz na bezpečnostní techniku. Optimální ochrana člověka a stroje má vysokou prioritu. Koncepce decentralizovaných instalací z nabídky společnosti Murrelektronik umožňuje dosažení vysokých bezpečnostních kategorií pro celé systémy.

 

Společnost Murrelektronik nabízí mnoho řešení pro různé aplikace a požadavky s velmi dobrým poměrem ceny a výkonu. V případě, že je nutné odpojit napětí pro výstupy modulů a tím bezpečně vypnout dotčené komponenty stroje, lze realizovat bezpečnostní instalace při součinnosti pasivních bezpečnostních sběrnicových modulů a spolehlivých bezpečnostních relé. U sběrnicových modulů lze využít známé a osvědčené standardní produkty, díky nimž je začátek snadný.
Díky systémům v podobě MVK Metall Safety a Cube20S nabízí Murrelektronik také vysoce sofistikovaná bezpečnostní řešení. Ve spojení s Fail-Safe řídicí jednotkou (F-PLC) lze dosáhnout bezpečnostních vstupů a výstupů. Protože se používá sběrnicový protokol PROFINET/PROFIsafe, je spolehlivý přenos bezpečnostně důležitých dat zajištěn. Jsou tak splněny i nejpřísnější bezpečnostní normy. Rozsáhlé diagnostické možnosti pak jedinečně usnadňují ovládání.
Klasickou oblastí využití je integrace obouručních ovládání, obvodů nouzového vypnutí, bezpečnostních zámků dveří, bezpečnostních rohoží nebo světelných závor. Často lze takové bezpečnostní prvky nalézt v obráběcích strojích a obráběcích centrech, v zařízeních tvářecí techniky a pro zpracování plechu, ve slévárenských zařízeních, kovárnách a také v řezacích a svařovacích zařízeních.

Moduly Cube67 K3 v kombinaci s MVK Metall Safety
Kombinací modulárního sběrnicového systému Cube67 a bezpečnostního sběrnicového modulu MVK Metall Safety lze jednoduchým způsobem značně zvýšit počet bezpečnostních výstupů přímo na stroji.
Když dojde u strojů a zařízení k nouzovému stavu, například při otevření ochranných dveří nebo porušení světelné závory, pak je třeba okamžitě odpojit napětí na výstupech. Jednoduchou metodou pro dosažení bezpečných výstupů je kombinace bezpečnostních relé se sběrnicovými moduly K3. Pro menší aplikace s předvídatelnými požadavky je to praktické řešení. Touto kombinací se ušetří prostor v rozvaděči, protože lze vynechat bezpečnostní relé.
Pokud chcete realizovat instalační řešení na základě systému Cube67, které má splňovat nejvyšší bezpečnostní požadavky, pak je kombinace kompaktního a bezpečného sběrnicového modulu MVK Metall Safety s moduly Cube67 K3 atraktivním řešením. Pomocí bezpečnostních výstupů na MVK Metall Safety, ovládaných řídicím systémem s PROFINET/PROFIsafe, se na modulu K3 vytvoří až 12 bezpečnostních výstupů. Jsou rozděleny do dvou bezpečnostních obvodů po třech dvoukanálových portech M12. Snadno a jednoduše se tak znásobí počet bezpečnostních výstupů. Jde o jednoduchý, ale účinný způsob pro zvýšení konkurenceschopnosti strojů a zařízení.

Vypínejte a resetujte bezpečně
Nová tlačítka nouzového vypnutí a resetovací tlačítka z portfolia Murrelektronik lze nyní velmi snadno integrovat do elektronických instalací prostřednictvím konfekcionovaných standardních kabelů M12. Jde o řešení, které nejen šetří čas, ale uživatelé se vyhnou riziku chybného zapojení.
Přístroje jsou vhodné pro použití v široké škále aplikací: od nejjednodušších řešení se základními funkcemi až po vysoce sofistikované aplikace. Jsou žádané především v oblastech, kde se umísťují jednotlivé ovládací a signalizační prvky na decentralizovaných pozicích, např. na bezpečnostních plotech nebo na výrobních pracovištích. Díky jednoduchému připojení systémem „Plug & Play“ jsou kruhové konektory M12 vhodné pro širokou škálu strojů a systémů. Spojení je velmi rychlé a hlavně bezchybné pomocí standardních kabelů.
Varianty s velmi kompaktní konstrukční šířkou 42 mm se perfektně hodí pro připojení na standardní hliníkové profily. Modely velikosti 72 mm jsou k dispozici volitelně také s osvětlovacím prstencem a ve variantách s ochranným límcem zabraňujícím náhodnému spuštění.

Rychlá instalace ve třech krocích:
1. Našroubujte kovovou svorku
2. Zaklapněte pouzdro
3. Připojte konektor M12

Pro více informací navštivte www.murrelektronik.cz.
 

 
Publikováno: 1. 7. 2016 | Počet zobrazení: 1917 článek mě zaujal 473
Zaujal Vás tento článek?
Ano