Aimtec hnv murr

Frekvenční měnič se zvýšenou ochranu

Jeden z nejmenších kompaktních měničů v portfoliu společnosti Parker Hannifin, model AC10 byl nyní vybaven krytím IP66/NEMA, tj. zvýšenou ochranou validovanou normou IEC před vniknutím vody a prachu.

 

Měnič má jednoduché, ale praktické ovládání motoru vyžadující ovládání rychlosti nebo točivého momentu v rozmezí výkonu od 0,4 do 90 kW. Vylepšené krytí IP66 (IP66 odpovídá NEMA stupně 4 a čtyřnásobnému zapouzdření) umí čelit zvláště náročným podmínkám.
Stupeň ochrany proti vniknutí (IP), je definován v mezinárodní normě IEC, EN 60529. První číslice stupně, v tomto případě „6“, se vztahuje k úrovni ochrany proti prachu (6 znamená nepropustný pro prach). Druhá číslice „6“, se vztahuje k ochraně proti vodě (6 znamená, že ani tryskající voda nepronikne do tělesa v množství, které by mohlo způsobit poškození). Krytí lze použít jak v interiéru, tak exteriéru, např. v potravinářských a nápojových zařízení, na skládkách apod.
Měnič nabízí funkce, které známe pouze u pohonů s vyššími specifikacemi. Je vybaven bezsenzorovým vektorovým režimem, výstupní frekvencí až 590 Hz, třífázovým 400V napájením ve všech pěti velikostech a zvládne 150% přetížení po dobu 1 minuty. Kompaktní pohon šetří čas při instalaci, nastavení a uvedení do provozu, je vybaven vlastní integrovanou klávesnicí.
 

 
Publikováno: 2. 6. 2016 | Počet zobrazení: 2180 článek mě zaujal 538
Zaujal Vás tento článek?
Ano