hnv murr

Toyota bude vyrábět crossover v Turecku

Po evropských výrobních závodech Toyoty ve Velké Británii a ve Francii bude turecký závod TMMT (Toyota Motor Manufacturing, Turkey) třetí na starém kontinentě, kde se budou vyrábět hybridní automobily této značky. Hybridní ústrojí pro tento model se ale bude vyrábět v motorárně Deeside v Británii.

 

Podle vyjádření Toyota Motor Europe (TME) jde vůbec o první hybridní model značky vyráběný v Turecku. Sériová verze vozu na bázi koncepčního modelu s označením C-HR bude odhalena na letošním ženevském autosalonu. Nový crossover bude postaven na nové platformě TNGA (Toyota New Global Architecture) a stane se již osmým modelem (po Avensis, Auris, Yaris, AYGO, Camry, Corolla a Verso), který Toyota v současnosti vyrábí přímo v Evropě pro evropské trhy.
Turecký závod TMMT nyní vyrábí modely Corolla a Verso, a v britském závodě v Deeside se výroba specializuje na zážehové a hybridní jednotky pro model Auris, zážehové motory pro modely Avensis, Corolla a Verso a motory pro zákazníky mimo Evropu. Procentní podíl lokální výroby na evropských prodejích tak překročí 71 % (údaj z roku 2015), čímž se aktivity automobilky ještě pevněji ukotví v Evropě.
 

 
Publikováno: 13. 5. 2016 | Počet zobrazení: 1896 článek mě zaujal 457
Zaujal Vás tento článek?
Ano