hnv murr

Hvězdné dny v Kovosvitu

Iscar znamená v hebrejštině „hvězda“. A právě ve znamení této značky se odehrávala dvoudenní akce, na nichž se v areálu společnosti Kovosvit MAS v Sezimově Ústí sešly desítky zákazníků a obchodních partnerů českého výrobce obráběcích strojů a izraelského dodavatele obráběcích nástrojů, kteří v reálném nasazení naživo prezentovali možnosti svých produktových novinek.  

 

Po dva dny, 17. a 18. února, byl showroom Kovosvitu dějištěm technického semináře firmy Iscar věnovaného nejnovějším produktům v portfoliu této značky, na níž specialisté firmy předvedli poslední trendy v obrábění a možnosti, které nejmodernější generace nástrojů, s uplatněním nových technologií, nabízí. Na akci s názvem Komplexní řešení produktivního obrábění, kterou ve spolupráci s českým zastoupením Iscaru připravil tým Kovosvitu, měli zájemci možnost si nástroje Iscar i pořídit za zvýhodněných podmínek.
Mezi produkty, které Iscar na semináři prezentoval, figurovaly např.: Nová jakost řezné keramiky Whisker IW7 při obrábění Inconelu, hrubovací nástroje DOVE IQ-GRIP, zapichovací nástroje PENTA 40, TANG-GRIP a SUMO-GRIP, nástroje pro hluboké vrtání SUMO GUN-CHAM.
V úvodní části se představily novinky strojů z produkce Kovosvitu pro soustružení, na něž navázala prezentace nástrojů Iscar pro soustružení, zapichování a pro vrtání, které byly následně předvedeny i v praktických ukázkách. V odpolední části pak pokračovala akce prezentací v sortimentu Kovosvitu v oblasti soustružení, po níž následovalo seznámení s frézovacími nástroji Iscar včetně reálného předvedení jejich schopností a možností v navazujících praktických ukázkách frézování.
Pro demonstraci schopností nové generace nástrojů byly použity modulární CNC soustruhy SP 430 a SP 280, a univerzální CNC hrotový soustruh Masturn MT 550, který posloužil mj. k předvedení ukázky rozdílu mezi obráběním s použitím starší koncepce, ale s novými nástroji.
Další ukázky byly představeny na strojích Multicut 630, MCU 700 V a vertikálním obráběcím centru MCV 1270. U tohoto stroje umožňuje automatická výměna nástrojů práci v automatickém cyklu a s použitím doplňkového příslušenství je možné nasazení produktivních nástrojů se středovým přívodem chladicí kapaliny.
Multifunkční obráběcí centrum Multicut 630 posloužilo jako příklad univerzálního stroje umožňujícího využití více různých obráběcích technologií (soustružení, závitování, zapichování, vrtání, vyvrtávání, frézování, frézování vaček, odvalování ozubení, broušení a měření). Standardně jsou stroje vybaveny osou B, která přináší možnost mimoosého vrtání a 5osého frézování, přičemž Multicut 630 nabízí dvě kinematické varianty: S, což je provedení s pravým vřetenem umožňující komplexní obrábění z obou stran obráběných dílců, a verzi T, označující provedení s koníkem.
Posledním z prezentačních strojů, na němž mohli účastníci semináře zhlédnout obráběcí ukázky, bylo 5osé obráběcí centrum MCU 700V. Stroj pro kontinuální 5osé silové obrábění složitých dílců na jedno upnutí je svým uspořádáním a vlastnostmi určený hlavně pro výrobu tvarově složitých forem a vysoce přesné komplexní obrábění z 5stran.
 

 
Publikováno: 12. 5. 2016 | Počet zobrazení: 1854 článek mě zaujal 430
Zaujal Vás tento článek?
Ano