hnv murr

PTFEN hadice mohou nahradit potrubí z nerezové oceli

Nové polytetrafluorethylenové hadice PTFEN společnosti Festo otevírají nové možnosti spolehlivého připojení pro chemický, farmaceutický, kosmetický a potravinářský průmysl. Nabízejí vyšší spolehlivost v automatizaci procesní techniky a díky materiálu v souladu s požadavky FDA a odolnosti vůči prakticky všem chemikáliím jde o ideální možnost připojení v prostředí s teplotou až do 150 °C.

 

Stabilní vlastnosti materiálu z polytetrafluorethylenu zaručují spolehlivost výroby v extrémních podmínkách a provozech označovaných jako tzv. čisté, vyžadující přísné nároky na prostředí. Hadice jsou tepelně, tlakově a chemicky odolné, splňují požadavky FDA, neobsahují TSE (přísady s rizikem přenosu mikrobiálních nákaz), odolávají hydrolýze i počasí a dopravují média spolehlivě na místo určení. Náklady na čištění jsou rovněž nižší, protože hladký povrch hadic zabraňuje zachycení mikrobů a jiných aktivních a škodlivých látek.
Táto novinka v portfoliu firmy Festo disponuje univerzálním připojením, takže nové hadice PTFEN v kombinaci s vhodným šroubením Festo prokazují v řadě aplikací svoji odolnost, např. ve fermentačním zařízení v biotechnickém průmyslu, na lisech na výrobu sýrů v mlékárenském průmyslu, ve vysokoteplotních procesech při výrobě pneumatik, při zpracování palmového oleje, petrochemikálií, v těžebním průmyslu, při zpracování kovů a v metalurgii.
Vlastnosti hadic PTFEN umožňují jejich využití jako náhrady za nákladné potrubí z nerezové oceli pro rozvody stlačeného vzduchu v chemickém průmyslu. Nové polytetrafluorethylenové hadice jsou určeny pro tlak do 6 barů, průměrnou teplotu média do 130 °C a teplotu prostředí do 150 °C.
/vl, foto: Festo/
 

 
Publikováno: 11. 5. 2016 | Počet zobrazení: 1729 článek mě zaujal 425
Zaujal Vás tento článek?
Ano